De beste vega(n) restaurants in Breda - Waar vind je ze? - seebreda (2024)

Wil je lekker vegetarisch of veganistisch eten in Breda? En meer keuze hebben dan de enige vega optie die veel restaurants waar vlees centraal staat, op de kaart heeft staan? Dan ben je bij de restaurants hieronder aan het juiste adres. De lekkerste vegan en vegetarische maaltijden in Breda, bestel je bij:

eazie
Vanuit de Aziatische roots die dit restaurant heeft, willen zij het de klant makkelijk maken om van gezond eten te genieten. Eazie heeft voor elke klant een passend gerecht. Wil je vegan, glutenvrij, halal, eiwitrijk of caloriearm eten? Het kan allemaal bij eazie. Het eten wordt on the spot voor je bereid met heerlijke verse ingrediënten!

Houtmarkt 27

Black & White KAFE
Enigszins uit de route, maar absoluut de omweg waard. Bij deze lunchroom zul je geen enkele vleesfanaat vinden; Black & White Kafe serveert namelijk enkel vegetarische en vegan maaltijden. Zo hebben ze een heerlijke Vegan High Tea, of kan je je laten verrassen door de chef met een gezond en kleurrijk bord vol heerlijke groenten. Wat dacht je van een smaakvolle Sushi Bowl, verse smoothie of kokosyoghurt met homemade granola? Alles wordt geserveerd vanuit de open keuken midden in de zaak. Bereid je voor op een spectaculaire lunch in deze sfeervolle lunchroom!

Takkebijsters 72

Sunshine Lunch & Lounge
Sunshine is een kleurrijke, vrolijke lunchroom en op z’n minst een Boheemse belevenis te noemen. Je wordt onmiddellijk vrolijk wanneer je door de entree loopt. Wat het in het eerste plaats uniek maakt, zijn de wereldse drankjes en gerechten die ze in de open keuken voor je bereiden. Sunshine werkt niet met een vast menu, maar wisselt gerechten die op ansichtkaartjes in een bakje op tafel staan, regelmatig af. Zo is er voldoende variatie aan smaken en gerechten. Elke keer dat je hier bent, kan je dus wat anders proeven en kiezen uit een soepje, gezonde salade en verschillende internationale lunchgerechten. De meeste maaltijden zijn of kunnen glutenvrij geserveerd worden en vanzelfsprekend hebben ze vele opties voor vegetariërs en veganisten. Sunshine is een unieke lunchroom die je niet snel zal vergeten!

De beste vega(n) restaurants in Breda - Waar vind je ze? - seebreda (1)

Lange Brugstraat 47

Café de Kleine Wereld
Bij café de Kleine Wereld staat gezelligheid voorop. Het cafétje staat tegen de Onze Lieve Vrouwenkerk en is een prachtig monumentaal pand uit 1585. Binnen heerst er een warme sfeer met goeie muziek (zoek de digitale jukebox!), lekkere hapjes en frisse bieren. Sinds mei 2019 zijn ze uit passie ook gestart met het serveren van volledig plantaardige gerechten. Elke donderdag kan je hier dus heerlijk vegan eten. Ze maken een verse daghap, soms zelfs bereid met één van de overheerlijke bieren uit hun assortiment. Ook serveren ze verschillende soorten vegan “junkfood” voor de lekkere trek tijdens het borrelen.

Grote Markt 59

Frituur Christ
Wie zegt dat vegans alleen een frietje zonder saus kunnen bestellen bij de frituur? Bij Frituur Christ denken ze daar anders over! Voor vegetarische-, maar ook veganistische hapjes ben je hier aan het juiste adres. Frituur Christ is al ruim 85 jaar een begrip in Breda en wat ons betreft, blijven zij nog 85 jaar een begrip!

Van Coothplein 1

Bagels & Beans
Een vaste waarde voor vega(n)s in vele steden. Bij Bagels & Beans staan er tal van lekkere, gezonde en bijzondere dingen op hun kaart. Al sinds de opening van de eerste Bagels & Beans zijn ze hier verantwoord bezig met bewust eten en duurzame producten. Ook voor de niet-vleeseters zijn er volop vegetarische en veganistische keuzes, onze favoriet is de overheerlijke paddoburger. De losse bagels zijn allemaal vegan, dus combineer er lekker op los!

Gasthuispoort 2 | Van Coothplein 15

Kahuna: poké bowls
Je kan er bijna niet meer omheen; het hippe Hawaiiaanse gerecht de Poke Bowl, een superleuk en makkelijk concept waar menig vega(n) blij van wordt. In Breda is Kahuna the place to go en waan je je even in Hawaiiaanse sferen dankzij de rieten stoelen, een houten bar en een surfplank als menu bord. Je stelt zelf een gerecht samen door verschillende keuzes te maken. Eerst kies je het formaat van je bowl; normaal of groot? Vervolgens kies je een basis (sushi rijst of sla) en een soort proteïne. Je hebt keuze uit kip en verschillende rauwe vis, maar wij gaan natuurlijk zoete aardappels of tempeh. Daarna kies je vier heerlijke en verse ingrediënten en rond je het geheel af met een favoriete dressing en twee toppings. Keuzestress? Ga dan voor één van de Kahuna Classics. Of je nu van vlees, vis of juist van vege(n) houdt, het grote voordeel van poké bowls is dat er voor ieder wat wils is. En het is ook nog eens supergezond.

Ginnekenmarkt 12

PuiCK
In dit gezellige zaakje in de Veemarkstraat kom je als vegetariër zeker aan je trekken. Welke gerechten kan je zoal verwachten? Denk aan spring rolls, pita’s, Libanese flatbreads, buddha bowls en shakshuka. Genoeg keuze uit verschillende windstreken dus! Wat deze lunchroom extra speciaal maakt, is het interieur. Als je om je heen kijkt, zie je eindeloos veel planten, vooral cactussen, industriële lampen, hippe hebbedingetjes en prachtige stoelen in allerlei soorten en maten. Hier lunchen is dus niet alleen een feest voor je maag, maar ook voor het oog!

Veemarktstraat 56

De Botanist

De Botanist is gevestigd in een historisch pand aan de Nieuwe Mark, dat in Breda bekend staat als ‘De Trapkes’. Ook hier waan je je op vakantie als je binnen komt. De inrichting van de zaak is schitterend, met veel groentinten en houten elementen. Overal staan en hangen planten, dus de naam wordt zeker eer aan gedaan. Bij de keuken en op de bar staan bakken vol met verse kruiden die gebruikt worden bij de bereiding van gerechten en de befaamde co*cktails. Shared dining staat bij de Botanist centraal dus kom hier zeker niet in je eentje. Er zijn vijf dinerplateaus waar je uit kan kiezen, maar wij raden je er één aan: het vegan plateau. Deze staat boordevol veganistische hapjes die je deelt met je gezelschap. Daarnaast kan je verschillende vegan bijgerechten en starters bestellen. De Botanist is een gezellig restaurant waar je ongegeneerd van iemand anders bord kunt eten!

De beste vega(n) restaurants in Breda - Waar vind je ze? - seebreda (2)

Tolbrugstraat 19

Ellis Gourmet burger
Ellis staat bekend om zijn lekker burgers! Dit concern komt over uit België en wint ook steeds meer Nederlandse harten voor zich. Ellis werkt samen met verschillende sterrenchefs en gebruikt unieke ingrediënten om hun recepten te verbeteren. Gelukkig denken ze naast de vleeseter ook aan mensen die liever plantaardig eten. Zo serveren ze verschillende vegetarische en veganistische burgers , waaronder de beroemde The Beyond Burger, een echte aanrader. Naast burgers staan er ook salades, sandwiches en fingerfoods op het menu en kan je genieten van huisgemaakte drankjes, co*cktails en mocktails. Bij alle gerechten wordt er rekening gehouden met vegetariërs en veganisten, dus zie jij iets op het menu dat je graag wilt eten, vraag dan zeker naar de vega versie ervan!

Halstraat 1BIS

Wil je Breda op een volledig groene manier ontdekken?
Haal het beste uit jouw dagje uit en ga mee op fietstour! Onze rondleidingen zijn leuk voor iedereen, zelfs als je al bekend bent in de stad. Onze lokale gidsen barsten van de leuke verhalen en hebben de beste tips om jouw verblijf in Breda tot een groot succes te maken!

De beste vega(n) restaurants in Breda - Waar vind je ze? - seebreda (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5557

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.